Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:17, marți, 12 ianuarie, 2021

Mesajul de condoleanțe al ÎPS Mitropolit Vladimir la trecerea la Domnul a Protoiereului mitrofor Vasile Panas

În această dimineaţă, 12 ianuarie 2021, a trecut la cele veşnice  Protoiereul mitrofor Vasile Panas, paroh de onoare al bisericii „Sfânta Treime” din municipiul Chișinău. ÎPS Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanțe:

Familiei regretatului

Protoiereu mitrofor Vasile Panas

Îndurerată familie,

Cu multă tristețe am primit vestea trecerii din această viață a Părintelui Protoiereu mitrofor Vasile Panas, paroh de onoare al bisericii „Sfânta Treime” din Chișinău.

Plecarea lui din această viață înseamnă o grea pierdere pentru dumneavoastră, familia sa, dar și pentru credincioșii pe care i-a păstorit.

Părintele profesor Vasile a însemnat mult pentru învățământul teologic din Republica Moldova, precum şi pentru biserica „Sfânta Treime”, unde a slujit lui Dumnezeu trei decenii, păstorind și povățuind nenumărați fii duhovnicești.

Studiul permanent, dar și memoria impresionantă pe care o avea, au evedențiat un om de cultură foarte profund. Chipul senin al dascălului dedicat catedrei, bucuria întâlnirii cu studenții, atitudinea sociabilă și deschisă pentru credincioșii de la biserica unde păstorea, răbdarea cu care era înzestrat, l-au făcut să fie iubit, căutat și urmat de mulți credincioşi ai Bisericii.

Pentru toată activitatea sa bogată de slujire a Bisericii, ne simțim datori să aducem prinos de mulțumire lui Dumnezeu şi să ne rugăm pentru odihna sufletului său în pacea, bucuria şi iubirea Preasfintei Treimi.

O viață întreagă dăruită lui Dumnezeu și oamenilor se așează astăzi în lumina şi pacea Domnului Iisus Hristos, Căruia ne rugăm să primească sufletul slujitorului Său, Vasile preotul, în lăcașurile Sale și să-l odihnească împreună cu Sfinții Săi slujitori.

În aceste momente grele, adresăm familiei Părintelui Vasile, parohiei îndoliate, precum și tuturor celor care l-au cunoscut, un gând părintesc de mângâiere şi de compasiune.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări 

† VLADIMIR.

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 * * *

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Sfânta Liturghie și slujba înmormântării vor fi săvârșite joi, 14 ianuarie, la biserica „Sfânta Treime” din municipiul Chișinău, de către Preasfințitul Ioan, episcopul Sorocii, vicar mitropolitan, împreună cu un sobor de preoți.