Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:41, marți, 15 ianuarie, 2019

Mesajul de condoleanţe al ÎPS Mitropolit Vladimir, la trecerea la Domnul a Prot. Mitr. Serghei Brașoveanu, Parohul Bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din s. Isacova, r. Orhei

Am aflat cu multă durere în această dimineață vestea trecerii din această viaţă a vrednicului slujitor al Bisericii noastre Ortodoxe din Moldova, Prot. Mitr. Serghei Brașoveanu, Parohul Bisericii cu hramul „Sf. Irh. Nicolae” din s. Isacova, r-nul Orhei.

Iubit de cei din jur, Părintele Serghei reprezintă pentru noi, modelul de slujitor, înnobilat de virtuţi. Toată viaţa şi-a dedicat-o Bisericii lui Hristos, familiei și credincioșilor; fiind nu numai harnic, dar și foarte darnic, având o înţelegere profundă a rostului vieţii creștine.

Părintele Serghei va rămâne în istoria Bisericii și în amintirea noastră – un slujitor înțelept, râvnitor și cu o cumsecădenie deosebită.

În aceste momente de întristare şi doliu Vă aducem aminte cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu vă întristaţi ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit şi a înviat, tot aşa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiţi întru Iisus, îi va aduce împreună cu El“ (1 Tesaloniceni 4, 13-14).

În acest ceas de vremelnică despărţire până la Învierea cea de obşte, ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul adormitului robului Său Protoiereul Serghei, în lumina Împărăţiei Cerurilor, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au iubit şi preţuit să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească.

Veşnica lui pomenire din neam în neam! 

Cu părinteşti condoleanţe pentru familia îndurerată,

 

†  VLADIMIR,

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

 * * *

Sfânta Liturghie și Slujba înmormântării va fi săvârșită cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir de către Episcopul Orheiului, PS Siluan, Vicar mitropolitan și Președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și viață monahală”, la biserica „Sf. Ier. Nicolae” din s. Isacova, r. Orhei, joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 8.30.