Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:28, miercuri, 8 februarie, 2023

Mesajul de compasiune al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir adresat popoarelor turc şi sirian după cutremurul din 6 februarie

În aceste clipe de grea încercare prin care trec popoarele turc şi sirian în urma devastatorului cutremur ce a spulberat în aceste zile oraşe întregi din cele două țări, lăsând în urmă zeci de mii de victime, suntem cu gândul la toți cei care au avut de suferit în urma acestei năpraznice calamități. Biserica Ortodoxă din Moldova, în toată plinătatea Ei, se roagă Bunului Dumnezeu să le dea putere, răbdare şi însănătoşire grabnică celor sinistrați şi răniți, iar pe cei morți să-i odihnească în pace.

Îi mai cerem cu smerenie Domnului să-i ajute pe toți salvatorii şi voluntarii implicați în lucrările bineplăcute de salvare a vieților omeneşti şi de lichidare a consecințelor cutremurului, printre care se numără şi peste 50 de bravi specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Republicii Moldova care au plecat în misiune în Turcia.

Nădăjduim că Mântuitorul, în marea Sa Milă, va da tuturor speranță şi mângâiere ca să depăşească această grea încercare şi ne va păzi pe noi toți de asemenea urgii.

Cu dragoste creştinească şi compasiune,

† VLADIMIR
MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE