Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:53, duminică, 25 martie, 2018

Marșul pentru viață în protopopiatul Rîșcani

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în Duminica a V-a din Postul Mare, la 25 martie 2018, în orașul Rîșcani s-a desfășurat Marșul pentru Viață. 

Evenimentul face parte din manifestările dedicate Lunii pentru viață 2018 – “O lume pentru viață”.

Manifestarea s-a dorit a fi un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie de conştietizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului – viaţa.

Astfel, preoții din protopopiatul Rîșcani, alături  de numeroși creştini de toate vârstele, dar îndeosebi tineri, s-au adunat la biserica Sf. M. Mucenic Pantelimon, de unde cu pancarte și pliante ce conțin mesaje de suținerea a vieții au străbătut artera principală a centrului raional.

A urmat un tedeum în centrul orașului, în cadrul căruia părintele protopop, prot. Sveatoslav Ungurean  a venit cu un mesaj către cei prezenți.

„Acest Marș pentru viață reprezintă dorința oamenilor, și în special al tinerilor, de a recunoaște darul dumnezeiesc al vieții, darul prin care suntem aduși la ființă. Cu toții ne bucurăm de viață și de puterea vieții; de dreptul la viață, dar avem și responsabilitatea de a respecta această viață, de a o apăra în orice împrejurare. Viaţa umană începe în momentul concepţiei, iar avortul este un păcat extrem de grav, care afectează copilul, mama, tatăl, familia şi societatea”, a spus părintele protopop.

Nădăjduim ca acest început să fie cu folos duhovnicesc și continuitate.

Protopopiatul Rîșcani