Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:05, vineri, 29 martie, 2024

Mai mulți condamnați ai Penitenciarului nr. 15 – Cricova au primit Sfânta Împărtășanie

Într-o demonstrație de angajament pentru reabilitarea și reintegrarea socială a deținuților, Penitenciarul nr.15 – Cricova a oferit o oportunitate pentru cei aflați în custodia sa în timpul Postului Mare. Într-un gest profund de solidaritate și îngrijire spirituală, deținuții au avut ocazia de a participa la Sfânta Liturghie și de a primi Sfânta Taină a Împărtășaniei în lăcașul sfânt de pe teritoriul instituției.

Specialistul pentru educație morală și spirituală din cadrul Penitenciarului, protoiereul Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare a subliniat importanța acestui moment pentru deținuți. Participarea la Sfânta Taină a Împărtășaniei a fost descrisă ca fiind „un moment de comunicare profundă cu Dumnezeu”, oferind credincioșilor oportunitatea de a primi harul divin și de a se întări duhovnicește în timpul perioadei de detenție.

Inițiativa reflectă angajamentul instituției penitenciare în promovarea reconcilierii și a transformării personale prin intermediul credinței și al sprijinului moral-spiritual.

Această inițiativă este un pas important către reconcilierea deținuților cu comunitatea și cu propria conștiință. Prin intermediul acestei experiențe duhovnicești, ei sunt încurajați să reflecteze mai mult asupra acțiunilor lor și să caute calea spre regenerare și redresare morală.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare în conlucrare cu conducerea Penitenciarul nr.15 – Cricova continuă să-și mențină angajamentul său față de persoanele aflate în detenție și reafirmă importanța sprijinului spiritual și al promovării valorilor ortodoxe în procesul lor de reintegrare socială.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare