Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:29, joi, 17 iunie, 2021

Mai multe instituții spitalicești și bolnavi, beneficiari ai Proiectului „Sănătate pentru toți”

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în perioada lunilor martie-mai 2021, mai  multe instituții spitalicești din țară și zeci de bolnavi care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special a celor neasigurate și imobilizate din R. Moldova, au primit ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”.

Proiectul este coordonat de Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate al BOM și se desfășoară cu susținerea partenerilor și donatorilor Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, marea majoritate fiind comunități parohiale moldovenești din diaspora, precum și cu sprijinul permanent al partenerilor din Germania.

Ajutoarele medicale care constau în: medicamente, materiale pentru îngrijiri postoperatorii,  pamperși și scutece protectoare pentru maturi, pungi colectoare  urină, cărucioare pentru copii invalizi și maturi, paturi pentru bolnavi, și altele, sunt acordate gratuit de către voluntarii Mitropoliei Moldovei.

De asemenea, aceste categorii de persoane beneficiază de consultanță și asistență medicală gratuită acordată de medici și asistenți medicali ai Instituțiilor medicale de stat.

Toate acțiunile social-filantropice ale Bisericii sunt efectuate cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și a întregii Moldove.

Programul de acordare a acestei asistențe medicale bolnavilor este una din direcțiile principale ale Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți”, care a fost înființat la începutul anului 2020 de către ÎPS Mitropolit Vladimir pe teritoriul Catedralei mitropolitane „Înălțarea Domnului” (Sf. Vineri) din Capitală, reafirmând astfel misiunea și grija Bisericii noastre față de sănătatea sufletească și trupească a credincioșilor ei.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate