Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

1:36, sâmbătă, 11 iunie, 2016

Lecție pentru circa 480 de militari, despre urmările narcomaniei și toxicomaniei

1

Recent, la inițiativa grupului de preoți militari condus de către Prot. mitr. Gheorghe Gavrilița, în cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 2 din Chișinău au fost organizate mai multe activități cu caracter educativ-religios, la care au participat militarii în termen.

Astfel, recent în incinta bisericii militare „Sf. Mc. Victor”, Prot. mitr. Gheorghe Gavrilița a organizat o lecție pentru circa 480 de militari, despre urmările narcomaniei și toxicomaniei.

Problema consumului de droguri şi narcomania în Republica Moldova ia proporţii din ce în ce mai mari, devenind un factor serios ce influenţează negativ dezvoltarea societăţii, prezentând un pericol pentru sănătatea publică.

Principala categorie de populaţie vulnerabilă faţă de consumul de droguri este tineretul, adulţii având responsabilităţi sociale, profesionale, dar mai ales familiale, îi ţin departe de tentaţiile de a consuma droguri. Deci tot mai frecvent sînt implicaţi în consumul de droguri minorii şi adolescenţii.

La final, preoții militari au săvârști un Tedeum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu și pentru sănătatea trupească și sufletească a militarilor.

Numărul tot mai mare de acțiuni catehetice desfășurate de către Biserică în cadrul Armatei Naționale ne vorbește de eficiența colaborării și despre dedicația cu care preoții militari își îndeplinesc misiunea, lucru ce promite realizări și mai mari, pe termen lung.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media