Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:31, joi, 14 februarie, 2019

La Reședința mitropolitană a fost semnat Acordul de colaborare între Mitropolia Moldovei și Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova

Joi, 14 februarie 2019, la Reședința mitropolitană din capitală a fost semnat Acordul de colaborare între Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova de către ÎPS Mitropolit Vladimir și Președintele Uniunii Ofițerilor, dl Victor Gaiciuc, General de brigadă.

Acordul a fost semnat în prezența Episcopului Vicar mitropolitan, PS Ioan al Sorocii, a Secretarului mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, a PC Părinte Arhim. Nicolae (Roșca), Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării și Organele de Drept, precum și a unui grup de preoți militari și membri ai asociației ofițerilor.

Urmând tradițiile strămoșești și domnitorilor binecredincioși, precum Sf. Voievod Ștefan cel Mare, și valorilor spirituale ale Bisericii Ortodoxe din țara noastră, în scopul promovării credinței și patriotismului, ambele părți au elaborat acest acord pentru a eficientiza activitatea pe domeniile de competență, precum și cele de interes comun, conducându-se de principiile legalității, obiectivității și reciprocității.

La sfârșitul întrunirii, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat un grup de veterani cu Medalia bisericească „Preot Alexei Mateevici”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media