Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:37, marți, 9 ianuarie, 2024

La Mănăstirea Țigănești a avut loc Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în cea de-a doua zi a Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, s-a desfășurat Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a. Evenimentul, consacrat sărbătorii Nașterii Domnului, a avut loc la Mănăstirea Țigănești și a adunat participanți dornici de a vesti prin colind bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Peste 20 de ansambluri folclorice și coruri bisericești din satele raionului Strășeni, dar și din alte raioane, au luat parte la festival, interpretând cu pasiune colinde strămoșești și de sorginte creștină.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul activ al Prototopopului bisericilor din raionul Strășeni, PS Filaret, Episcop de Căpriana, vicar mitropolitan, a Starețului Mănăstirii Țigănești, Arhimandritul Irinarh (Costru), primarului satului Țigănești, dna Valentina Țaca, precum și a Secției de cultură, turism, tineret și sport a Consiliului raional Strășeni.

Prezentă la sărbătoare, președintele raionului Strășeni, dna Mariana Dîmcenco, a mulțumit organizatorilor și participanților pentru aportul la promovarea valorilor naționale, menționând despre marea importanță a acestui festival pentru cultivarea culturii și spiritualității în raion.

Și pentru că este un festival al obiceiurilor și tradițiilor de iarnă, la finalul evenimentului, toți participanții și spectatorii au fost invitați de către organizatori să savureze vin fiert, ceai și mâncare caldă.

Festivalul Colindelor Ortodoxe „Colindăm, Colindăm Iarna”, ediția a XII-a, pune în valoare tradiția colindelor strămoșești, ce reprezintă o modalitate puternică de conectare între comunități și de păstrare a identității culturale și religioase. Evenimentul a reprezentat un prilej de a celebra Nașterea Domnului și de a împărtăși bucuria sărbătorilor cu toți cei prezenți, subliniind astfel importanța păstrării pentru generațiile viitoare a valorilor creștin-ortodoxe.

Protopopiatul Strășeni