Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

3:00, vineri, 18 octombrie, 2019

La Chișinău a avut loc deschiderea celei de-a XII-a ediții a Festivalului de muzică corală „A ruginit frunza din vii” – Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove

În perioada 17-20 octombrie 2019, la Chișinău are loc Festivalul – Concurs Internațional de Muzică Corală „A ruginit frunza din vii” ediția a XII-a, organizat de Asociația Muzical – Corală din Moldova.

La acest festival participă colective muzicale din Moldova, Macedonia, Ungaria, Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina şi România.

Deschiderea oficială a Festivalului a avut loc în seara zilei de joi, 17 octombrie 2019, la Teatrul Ginta Latină, cu un concert deosebit în cadrul căruia publicul a savurat plăcerea audierii muzicii corale interpretate de mai multe formații corale din țară și străinătate.

Printre corurile bisericești care au evoluat la deschidere din țara noastră au fost Grupul Coral Bărbătesc „Gnosis” din Chișinău și Corul Seminarului Teologic „Sf. Ierarh Gavriil” din Capitală, conduse de Profesorul Serghei Crudu.

Și la această ediție, în conlucrare cu Sectorul Sinodal Activitate Culturală al Mitropoliei Moldovei, compartimentul Muzică Sacră v-a fi prezentat enoriașilor din bisericile din cadrul mun. Chișinău în cea de-a IV zi a Festivalului.

La deschiderea evenimentului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove a participat și preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, care a adus cuvântul de binecuvântare al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din  Moldova, urând participanților la Festival succese. Preotul Nicolae a mulțumit organizatorilor pentru frumoasa colaborare, îndemnându-i pe toți să-L slăvească pe Dumnezeu prin cântare.

Sectorul Sinodal Relaţii Culturale