Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:46, sâmbătă, 1 iulie, 2023

La Chișinău a avut loc a II-a ediție a proiectului cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru Scriitori”

Vineri, 30 iunie, la biblioteca Tîrgoviște din mun. Chișinău a avut loc a II-a ediție a proiectului cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru Scriitori”, organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și susținut de Direcția generală cultură și patrimoniu cultural a Consiliului municipal Chișinău – masa rotundă cu tema „Copilăria și literatura”. Moderatoare: cercetătoarea și criticul literar Nadejda IVANOV.

În cadrul mesei rotunde, au participat specialiștii din domeniul literaturii, scriitori, psihologi, preoți, bibliotecari – Nina CORCINSCHI, Margareta CURTESCU, Maria PILCHIN, Angela STAFII, Alexandru POPESCU, prot. mitr. Nicolae CIOBANU, Liliana JUC –, s-a discutat despre imaginea copilului reflectată în literatura română din Basarabia, în special, după anii 1990.

În discursul său, preotul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei a vorbit despre importanța literaturii duhovnicești în viața copiilor, despre selectarea literaturii bune, ziditoare de literatura nefolositoare sufletului!

A fost un eveniment deosebit în care cei prezenți au trăit emoții din copilăria depărtată a fiecărui participant.

Proiectul cultural „Scriitorii pentru Capitală, Capitala pentru Scriitori” este o platformă de promovare a creației scriitorilor autohtoni, membri ai Uniunii Scriitorilor din Moldova, precum și a experienței creatoare și a viziunilor artistice ale acestora.

Sectorul Sinodal Relații Culturale