Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:57, marți, 12 septembrie, 2023

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a vizitat satul Avdarma din UTA Găgăuzia, Republica Moldova

După oficierea Sfintei Liturghii de la catedrala episcopală din or. Comrat prilejuită de jubileul de 25 ani de arhierie ai Înaltpreasfințitului Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir însoțit de ierarhii BOM, a vizitat satul Avdarma din UTA Găgăuzia, Republica Moldova.

Aici Mitropolitul a vizitat biserica din localitate cu hramul „Sf. Arh. Mihail”, cimitirul unde Ierarhii și preoții au oficiat o panihidă întru pomenirea celor adormiți în perioada pandemiilor dar și a tuturor celor din veac mutați din această viață.

Spre sfârșit, a fost vizitat și muzeul din Avdarma, aici oaspeții au fost întâmpinați de directoarea muzeului dna Elena Caramit care i-a familiarizați cu istoria localității și a oamenilor ce au dus faima acesteia.

Dna Elena Caramit, directorul muzeului satului Avdarma, a fost decorată de către ÎPS Mitropolit Vladimir cu ordinul „Cuv. Parascheva” de gradul II în semn de recunoștință pentru activitatea pe care o desfășoară în localitate și grija față de Sfânta Biserică Ortodoxă din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media