Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:51, marți, 8 noiembrie, 2022

ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Drochia, r. Drochia

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, 08 noiembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Drochia, r. Drochia.

Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a interiorului bisericii după care a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, având coliturghisitori pe: Prot. mitr. Pavel Vuluță, protopop de Drochia, PC Arhim. Vlasie (Ușurelu), Starețul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni, Prot. mitr. Serghei Ciumac, parohul bisericii și un sobor de slujitori veniți din parohiile învecinate.

La Vohodul mic, Parohul bisericii, Prot. mitr. Serghei Ciumac a fost decorat de către ÎPS Vladimir cu Ordinul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, de gr. II, Preotul Oleg Tulbure paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” s. Miciurin, r. Drochia – Cruce cu pietre scumpe iar Preotul Victor Manziuc, cleric al bisericii „Minunea Sf. Arh. Mihail” din Chișinău, cu dreptul de a purta – Paliță, pentru slujire sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Mănăstirii „Sf. Prooroc Ilie” din Nicoreni, condus de către Părintele dirijor, Prot. Alexei Scutaru.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjorul bisericii cu citirea celor patru evanghelii rânduite sărbătorii și un Te-deum în care s-a cerut mijlocirea și ocrotirea Dumnezeului Ceresc. Totodată, mai mulți ctitori ai Sfintei biserici au fost decorați cu medalii bisericești iar toți cei prezenți, au primit în dar de la Arhipăstor, cărțulii de rugăciune și iconițe într-u amintirea acestu-i măreț eveniment și pentru sporirea și întărire duhovnicească.

ÎPS Mitropolit Vladimir a felicitat pe Părintele paroh, deasemenea și pe enoriașii Sfintei Biserici pentru munca depusă în această parohie, încurajându-i ca și în continuare să fie trup și suflet pentru bunăstarea Sfintei Biserici – locul de bucurie a sufletului.

La rândul său, Preotul paroh, Prot. mitr. Serghei Ciumac a mulțumit Întîistătătorului pentru Sfânta liturghie și grija ce o are față de această parohie și că în continuare, cu dragoste vor rămâne smeriți ascultători ai Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media