Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:13, sâmbătă, 15 ianuarie, 2022

ÎPS Mitropolit Vladimir a oferit un prânz celor circa 150 de vârstnici de la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Chişinău

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, în ziua cinstirii Sf. Serafim de Sarov, ÎPS Mitropolit Vladimir a oferit un prânz celor circa 150 de vârstnici de la Centrul de plasament pentru persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din Chişinău.

Acțiunea a avut loc cu prilejul aniversării a 25 de ani de la înființarea primei capele ortodoxe în incinta instituțiilor statului Republica Moldova.

La acest eveniment de suflet au participat: Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Vasile Cușca, Prot. mitr. Boris Canțâr, Parohul bisericii „Sf. Serafim de la Sarov” din incinta Centrului de plasament pentru persoane vîrstnice și persoane cu dizabilități,  precum și conducerea și angajații Centrului.

Cu acest prilej, ÎPS Mitropolit Vladimir a vizitat capela din cadrul instituției, unde bătrânii au posibilitatea de a merge când doresc în sfântul locaș pentru a se ruga, dar și a participa la Sfintele Slujbe, având toată asistența necesară din partea părintelui paroh Boris pentru îndulcirea zilelor pe care le petrec aici acești oameni binecuvântați de Dumnezeu, care au nevoie de sprijnul Bisericii și al societății.

Înconjurat de soborul preoțesc și de credincioși, Mitropolitul a săvârșit un Tedeum și a resfințit sf. lăcaș – capelă ortodoxă ce a fost înființată cu binecuvântarea ÎPS Vladimir în urmă cu 25 de ani.

La finalul slujbei, conducerea instituției, o seamă de preoți, ctitori și binefăcători au fost decorați cu distincții mitropolitane.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a primit mulţumiri din partea directorului instituției, a colaboratorilor, a părintelui paroh, precum şi a bătrânilor, care și-au manifestat recunoștința și dragostea față de Mitropolit pentru purtarea de grijă și pentru toate măsurile frumoase săvârșite de Biserică pentru acest așezământ.

Ierarhul și-a manifestat convingerea personală că v-a continua să poarte de grijă de această instituție, îndemnându-I pe toți să-i îngrijească pe bătrâni ca și pe niște părinți.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media