Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:52, vineri, 5 iulie, 2024

ÎPS Mitropolit Vladimir l-a primit în vizită pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, dl Oleg Vasneţov

Vineri, 5 iulie 2024, la Reședința mitropolitană din Chișinău, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, l-a primit în vizită  pe Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Excelența Sa, dl Oleg Vasneţov.

În cadrul întâlnirii, discuțiile s-au concentrat pe subiecte de actualitate internațională, exprimând preocuparea comună pentru pacea și stabilitatea globală. Întâlnirea a fost marcată de un accent deosebit pus pe continuarea proiectelor bilaterale dintre Biserica Ortodoxă din Moldova și Ambasada Rusiei, subliniindu-se importanța colaborării strânse dintre cele două instituții.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a mulțumit Excelenței Sale Oleg Vasnețov pentru buna colaborare de-a lungul anilor, evidențiind beneficiile aduse Bisericii Ortodoxe din Moldova și cetățenilor țării. Ambasadorul Rusiei a reafirmat angajamentul Ambasadei Rusiei de a susține proiectele comune și a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis și constructiv.

Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea ambelor părți de a continua să lucreze împreună pentru a promova valorile creștin-ortodoxe și pentru a asigura un viitor pașnic și stabil în regiune.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media