Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:01, marți, 14 februarie, 2023

ÎPS Mitropolit VLADIMIR a vizitat parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni.

Marți, 14 februarie 2023, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, fiind însoțit de către episcopii vicari: PS Ioan al Sorocii și PS Siluan al Orheiului a vizitat parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni.

Părintele protopop, prot. Anatolie Stefanov, care este și paroh al bisericii, i-a relatat Înaltpreasfințitului Mitropolit despre lucrările ce se desfășoară în parohie.

În anul 2024 localitatea Ruseștii Noi va marca jubileul de 500 de ani, în acest context jubiliar, cu străduința părintelui Anatolie și prin jertfa enoriașilor, în mijlocului satului se înalță un paraclis, acesta însemnând o mică recunoștință a creștinilor din sat, adusă Atotțiitorului pentru toate darurile revărsate asupra lor.

Înaltpreasfințitul a inspectat, de asemenea, lucrările de construcție a bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Ruseștii Vechi.

Acest locaș, la fel, este edificat la inițiativa părintelui protopop și cu susținerea oamenilor din sat.

Întâistătătorul a apreciat munca depusă de către părintele Anatolie și credincioșii săi, dorindu-le ajutorul Domnului în toate lucrările bune pe care le întreprind.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media