Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:17, miercuri, 16 noiembrie, 2022

ÎPS Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanţe în legătură cu trecerea la cele veşnice a roabei lui Dumnezeu Maria, mama PC Parascheva (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu

Miercuri, 16 noiembrie 2022, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a transmis un mesaj de condoleanţe în legătură cu trecerea la cele veşnice a roabei lui Dumnezeu Maria, mama PC Parascheva (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu.

Preacuvioasă Maică Stareță,

Egumenă PARASCHEVA,

Vestea trecerii la cele veşnice a mamei Preacuvioșiei Voastre, Maria, ne-a întristat profund, pentru că nu este nimic mai dureros şi mai cutremurător, decât a te despărţi de mama – cea care a dat viaţă şi a vegheat nopţi întregi la liniştea şi buna creştere a copilului său.

În aceste moment grele, Vă aducem sincerele noastre condoleanţe şi eternele regrete, rugându-ne Domnului să o odihnească cu drepţii pe vrednica sa roabă, care a avut grijă să Vă dea o educaţie destoincă, să Vă îndrume în viaţă şi să Vă ocrotească, astfel, încât astăzi să fiţi o smerită şi înţeleaptă slujitoare al lui Hristos.

Fie ca nădejdea întru înviere să spulbere mâhnirea din inima şi sufletul Preacuvioșiei Voastre şi să Vă dea putere pentru a trece peste aceste momente grele.

Asigurându-Vă de întreaga noastră susținere morală, ne rugăm pentru odihna nou-adormitei Maria. Veșnica ei pomenire împreună cu drepții!

Cu arhierești binecuvântări,

† VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

***

Slujba Prohodului pentru nou-adormita Maria va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, joi, 17 noiembrie, cu începere de la ora 10.00, în biserica „Sf. Proroc Ilie” din localitatea de baștină a răposatei, s. Pelinia, r. Drochia.