Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:28, duminică, 6 noiembrie, 2022

ÎPS Mitropolit Vladimir a târnosit biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Romănești, protopopiatul Strășeni

În Duminica a XXI după Cincizecime, 06 noiembrie 2022, zi de prăznuire a Icoanei Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor scârbiți”, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a târnosit biserica cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Romănești, protopopiatul Strășeni.

În dimineața zilei, Mitropolitul a fost întâmpinat de către PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Sf. Mănăstiri Căpriana și protopop al bisericilor din raionul Strășeni, preotul-paroh Prot. Andrei Calfa împreună cu familia, ctitori și enoriași din localitate. A urmat slujba de sfințire a Prestolului bisericii care a continuat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Înaltpreasfinței Sale i-a coliturghisit: PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Sf. Mănăstiri Căpriana și protopop al bisericilor din raionul Strășeni, preotul-paroh Prot. Andrei Calfa și un sobor de preoți slujitori din protopopiat.

Pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, în timpul Vohodului mic, preotul-paroh Prot. Andrei Calfa a fost decorat de către Mitropolit cu dreptul de a purta mitră iar Preotul Marcel Zgureanu, preot-paroh al Bisericii „Înălțarea Domnului” din s. Drăgușeni, r. Strășeni, cu dreptul de a purta paliță și cruce cu pietre scumpe.

După Vohodul Mare, diaconul Marcian Cocu a fost hirotonit în treapta de preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din s. Susleni, r. Orhei.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a urmat un Te-deum de Slavă și Mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, totodată câțiva ctitori și binefăcători ai bisericii s-au învrednicit de ordine și medalii mitropolitane iar toți enoriașii prezenți au primit în dar de la Arhipăstor, iconițe și cărțulii de rugăciune.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media