Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:52, vineri, 10 mai, 2024

ÎPS Mitropolit Vladimir a târnosit biserica de iarnă cu hramul „Soborul Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” a parohiei „Sf. Irh. Mitrofan” din or. Florești

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, vineri, 10 mai 2024, în ziua prăznuirii Icoanei Maicii Domnului ”Izvorul dătător de viață” a târnosit biserica de iarnă cu hramul „Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” a parohiei „Sfântul Ierarh Mitrofan” din or. Florești.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat cu o deosebită bucurie de către preotul-paroh, prot. mitr. Ioan Zîmbreanu, protopop de Florești împreună cu familia, soborul de preoți slujitori și enoriașii acestei comunități.

Serviciul Divin de astăzi a început cu rânduiala de Sfințire a Sfintei Mese care, nu poate lipsi din nici o biserică, ea fiind chip al mormântului celui de-viață-dătător al lui Hristos.

Alături de Arhipăstor au coliturghisit: prot. mitr. Ioan Zîmbreanu, parohul bisericii gazdă și protopop de Florești și un sobor de preoți și diaconi invitați la eveniment.

În timpul Sfintei Liturghii, la Vohodul mic, parohul bisericii, prot. Ioan a fost decorat de către Înaltpreasfinția Sa cu Ordinul mitropolitan „Sf. Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare”  în semn de recunoștință pentru munca asiduă depusă în această parohie, totodată, la raportul părintelui protopop, mai mulți preoți au fost decorați cu distincții bisericești.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei ”Minunea Arhanghelului Mihail”, s. Vărvăreuca, r. Florești, condus de preoteasa Liubovi Covalciuc.

După oficierea Sfintei Liturghii, a urmat înconjorul sfintei biserici cu citirea celor patru evanghelii praznicale și un te-deum de mulţumire Domnului pentru toate binefacerile ce au loc în această parohie, apoi ÎPS Vladimir a felicitat credincioşii prezenți cu ocazia acestui eveniment de referinţă în istoria bisericii.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria liturgică a sărbătorii cu creştinii din această parohie.

Ctitori și binefăcători ai Sfintei Biserici au fost decorați cu medalii bisericești pentru munca depusă alături de Părintele paroh la toate lucrările ce au loc în parohia aceasta.

Mitropolitul a oferit în dar iconițe și cărțulii de rugăciune creștinilor prezenți, în semn de sporire duhovnicească și amintire a acestui istoric eveniment petrecut astăzi în această biserică.

📷 Galerie Foto: A fost sfințită biserica de iarnă cu hramul „Soborul Sf. Prooroc Ioan Botezătorul” a parohiei „Sf. Irh. Mitrofan” din or. Florești

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media