Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:49, joi, 23 februarie, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir a târnosit biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Chişinău

 

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a târnosit joi, 23 februarie, biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din Chişinău, aflată pe locul fostei biserici militare din capitală.

În dimineața zilei, Mitropolitul a fost întâmpinat de către preotul-paroh, prot. Victor Luchin, soborul preoțesc, ctitori și enoriași. Înainte de Binecuvântarea Mare, a fost oficiată slujba de sfințire a Prestolului.

Înaltpreasfinței Sale i-a coliturghisit: prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, prot. mitr. Zosima Toia, protopop Chișinău sector 3, preotul-paroh, prot. Victor Luchin și un sobor de preoți și diaconi.

Pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, în timpul Vohodului mic, preotul-paroh a fost decorat de către Mitropolit cu dreptul de a purta mitră și cu ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul III, totodată mai mulți preoți au fost decorați cu distincții și medalii bisericești.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjorul Sfintei Biserici cu citirea celor patru Evanghelii praznicale urmate de un Te-deum de mulțumire Preasfintei Treimi pentru bucuria liturgică de astăzi și pentru toate lucrurile bune înfăptuite în această parohie iar la mormintele preoților: prot. mitr. Emilian Navin și iereul Hrisant Guzun, înmormântați în curtea bisericii, Arhipăstorul a oficiat o litie de pomenire.

Înaltpreasfințitul Vladimir a oferit ctitorilor și binefăcătorilor sfintei biserici, medalii și diplome mitropolitane, iar tuturor creștinilor a oferit iconițe în semn de sporire duhovnicească și amintire a evenimentului istoric de astăzi.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media