Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:35, duminică, 7 iulie, 2024

ÎPS Mitropolit Vladimir a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Stavropighială ”Nașterea Domnului” din Zăbriceni, r. Edineț

 

În duminica a II-a după Cincizecime și sărbătoarea Nașterii Sfântului Prooroc și Botezător Ioan, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Stavropighială ”Nașterea Domnului” din Zăbriceni, r. Edineț.

Mitropolitului i-a coliturghisit PC arhim. Damian (Burlacu), starețul Mănăstirii și slujitorii așezământului monahal.

La serviciul divin de astăzi au fost prezenți mulțime de credincioși și pelerini veniți de pretutindeni pentru a înălța rugăciuni alături de Întâistătător și obștea monahală.

Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată de hirotonia ipodiaconului Teodosie (Gurulea), absolvent al Seminarului Teologic de la Zăbriceni anul 2009, în treapta de ierodiacon pe seama mănăstirii.

Astăzi, acum 35 de ani, la 7 iulie 1989, prin decizia Sfântului Sinod și a Preafericitului Patriarh Pimen, arhimandritul Vladimir (Cantarean), secretar al Eparhiei de Cernăuți, a fost ales Episcop al Chișinăului și al Moldovei.

În cuvântul adresat la final, părintele stareț, arhimandritul Damian a mulțumit Întâistătătorului pentru vizită, slujbă și purtarea de grijă părintească pe care o are față de Sfânta Mănăstire, oferindu-i în dar o icoană a Maicii Domnului de la Neamț.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a mulțumit părintelui stareț și obștei monahale pentru primirea călduroasă și plină de iubire frățească apreciind considerabil munca ce se depune aici atât duhovnicească cât și materială, de asemenea a mulțumit și creștinilor prezenți în număr mare pentru rugăciuni și grija ce o poartă fiecare în parte față de această vatră monahală care nu numai arhitectural dar și sufletește, poartă un statut asemenea ca la Sfântul Munte Athos.

📷 Galerie Foto: Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Stavropighială ”Nașterea Domnului” din Zăbriceni, r. Edineț.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media