Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:50, miercuri, 21 iunie, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir, a sfințit icoana „Soborul Sfinților Ocrotitori ai Moldovei” pictată pentru diaspora moldovenească din Republica Belarus

În dimineața zilei de miercuri, 21 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a sfințit în paraclisul mitropolitan cu hramul „Sfinții Moldovei”, icoana pictată în cinstea Soborului Sfinților Ocrotitori ai Moldovei.

Icoana a fost pictată pentru diaspora Republicii Moldova din or. Minsk, Republica Belarus.

„Astfel, îi mulțumim frățește și din suflet Înaltpreasfințitului Mitropolit VENIAMIN, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Belarus, care a binecuvântat această lucrare bineplăcută și ziditoare pentru diaspora moldovenească, prin care conaționalii noștri vor avea un hram al lor și care a fost realizată la inițiativa și prin purtarea de grijă a Domnului V. Sorocean – vrednic fiu al neamului său.

Vă îndemnăm pe toți cei, care sunteți de o credință, de un neam și de o limbă, să-i aveți mereu în inimile și în rugăciunile voastre pe vrednicii noștri sfinți înaintași, care s-au dedicat slujirii lui Dumnezeu în ținuturile Moldovei. Să vă rugați lor cu nădejde întru numele Domnului pentru pământul de unde vi se trage neamul și pentru pământul belarus, care v-a primit cu brațele deschise.

Vă urăm sporire în credință, ferire de necazuri și Vă îndemnăm să nu Vă uitați niciodată rădăcinile.

Sfinților care v-ați proslăvit pe pământul Moldovei, rugați-Vă lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii!” a menționat Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media