Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:30, sâmbătă, 23 septembrie, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit biserica și a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Sănătăuca, r. Florești

La data de 23 septembrie 2023, parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Sănătăuca, r. Florești a fost gazda Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir care a oficiat sfințirea bisericii și Sfânta Liturghie.

Arhipăstorului i-au coliturghisit: prot. mitr. Ioan Zîmbreanu protopop de Florești, prot. mitr. Pavel Brăileanu parohul bisericii gazdă și un sobor de preoți slujitori veniți la acest istoric eveniment în viața bisericii și a localității.

La Vohodul mic, parohul bisericii, prot. mitr. Pavel Brăileanu a fost decorat de către ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir cu ordinul „Meritul Bisericesc” de gradul II, deasemenea și alți preoți din cadrul protopopiatului au fost decorați cu distincțtii bisericești.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul de preoți „Fericita Agafia de la Cușelăuca” condus de prot. Valeriu Bumbac.

După Sfânta Liturghie a urmat înconjurul bisericii și au fost citite patru evanghelii praznicale, ajungând la altarul bisericii, Înaltpreasfinția Sa a oficiat o litie de pomenire pentru cei mai înainte slujitori ai bisericii ce s-au mutat la Domnul, preotul Grigore și preoteasa Alexandra Pîslaraș, înmormântați aici. A urmat un te-deum de sănătate iar ctitorii principali ai bisericii au fost decorați cu ordine si diplome ale Bisericii Ortodoxe din Moldova în semn de recunoștință arhipăstorească pentru munca depusă pe parcursul anilor în sprijinul bisericii.

În încheierea Serviciului Divin, Mitropolitul Vladimir, soborul slujitor și enoriașii parohiei au felicitat pe părintele paroh Pavel cu ocazia sfințirii bisericii dar si aniversarea a 50 de ani de viață și 30 de ani de preoție dorindu-i pace, sănătate și mântuire sufletească.

Toți enoriașii prezenți au primit din mâna Întâistătătorului cărțulii și iconițe pentru spor duhovnicesc și întru amintirea evenimentului de astăzi.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media