Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:20, marți, 30 aprilie, 2024

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a prinoaselor pascale, la Combinatul de Panificaţie “Franzeluţa”

În Săptămâna Patimilor, conform tradiției, în preajma praznicului Învierii Domnului, marți, 30 aprilie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat prinoasele pascale la Combinatul de Panificaţie “Franzeluţa” din mun. Chişinău.

La slujba de sfințire, alături de ÎPS Mitropolit Vladimir a înălțat rugăciuni secretarul Mitropoliei Moldovei, prot. mitr. Vadim Cheibaș și un sobor de slujitori.

Evenimentul a avut loc în prezenţa conducerii de vârf a întreprinderii şi a numeroşilor angajați.

După oficierea slujbei de sfințire, în luarea sa de cuvânt, Mitropolitul Vladimir le-a amintit celor prezenți despre felul în care gospodinele pregăteau pe vremuri cozonacii pentru sărbătoare, iar în ziua Învierii veneau la Biserică cu pasca. Continuând tradiția multianuală, am săvârșit astăzi rugăciunea comună și sfințirea produselor tradiţionale pentru masa de Paşti și ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să inmulțească în inimile noastre credința, dragostea și pacea. Dumnezeu să vă binecuvânteze cu binecuvântările sale cerești pentru măreața sărbătoare a Învierii”.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a urat tuturor angajaţilor ca şi în continuare să bucure concetăţenii noştri cu produse de cea mai înaltă calitate, iar de Paşti să aducă pe mesele credincioşilor pasca şi cozonacul nelipsiți.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media