Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:24, joi, 14 iulie, 2022

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului și a binecuvântat Drumul Crucii și al Pocăinței, în jurul Chișinăului

În dimineața zilei de joi, 14 iulie, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, la Biserica Sf. Prooroc Ilie, (bd. Mircea cel Bătrân, 20) și a binecuvântat Drumul Crucii și al Pocăinței, în jurul Chișinăului.

După săvârșirea rugăciunii, participanții la procesiune au fost îndemnați de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova să se roage cu multă sârguinţă către Maica Domnului şi Mântuitorul Hristos pentru pace, înțelepciune, linişte, bună înţelegere pe pământul Moldovei și pentru ca Domnul să trimită mila Sa cea cerească asupra țării și Capitalei noastre.

Primind binecuvântarea Arhipăstorului, pelerinii au pornit în Drumul Crucii în jurul Capitalei, conform următorului program:

09.30 – Biserica Sf. Treime, str. Alecu Russo, 11/2.

11.00 – Biserica Sf. Mucenic Valeriu, str. Bogdan Voievod, 6.

12.00 – Biserica Sf. Cuv. Serafim de Sarov, str. Ceucari, 2/9.

13.00 – Mănăstirea Învierea Domnului, Cimitirul Sf. Lazăr, str. Doina, 189.

15.00 – Biserica Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, str. Mihai Viteazul, 12.

16.30 – Mitropolia Moldovei, str. București, 119.

18.00 – Slujba Vecerniei la Biserica Acoperământul Maicii Domnului, str. Cornului 8.

21.00 – Slujba Utreniei la Biserica Sfinții Voievozi, or. Durlești.

Vineri, 15 iulie

07.00 – Catedrala-Memorial în cinstea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt de pe teritoriul Ministerului Apărării, str. Șoseaua Hâncești, 84.

8.45 – Întâmpinarea ÎPS Mitropolit Vladimir și a oaspeților de onoare.

09.00 – Liturghie arhierească la Catedrala-Memorial în cinstea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

12.30 – Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, str. Ciuflea, 12.

14.00 – Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și Catedrala Nașterea Domnului.

Vineri, 15 iulie, pelerinii participanți la Drumul Crucii vor ajunge la Catedrala-memorial de pe teritoriul Ministerului Apărării, aici se va săvârși Acatistul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt cu Sfințirea Apei.

La ora 8.45, PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al Mănăstirii Ciuflea și responsabil de construcția Catedralei-memorial împreună cu preoții militari va întâmpina pe Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove și oaspeții de onoare. După care va urma depunerea de flori și intonarea imnului „Când a fost să moară, Ștefan…” la monumentul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare după care se va săvârși Sfânta Liturghie.

După Sfânta Liturghie creștinii care s-au pregătit corespunzător, se vor împărtăși cu Sfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Hristos iar toți cei prezenți vor primi câte un prânz după care vor porni spre următoarea locație – Mănăstirea „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media