Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:18, luni, 4 septembrie, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Schimbarea la Față” din Chișinău

Luni, la data de 4 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul Schimbarea la Față din municipiul Chișinău.

Vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost prilejuită jubileului de 70 de ani de viață a parohului bisericii, prot. mitr. Ioan Plămădeală.

La Sfânta Liturghie, alături de ÎPS Vladimir au înălțat rugăciuni: prot. mitr. Vadim Cheibaș. secretar mitropolitan și protopop al sectorului I, Chișinău, prot. mitr. Ioan Plămădeală, parohul bisericii, prot. mitr. Zosima Toia, protopop al sectorului III, Chişinău, prot. mitr. Valeriu Potoroacă, președintele Judecății Bisericești și un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Vohodului mic, Mitropolitul Vladimir l-a decorat pe parohul bisericii cu prilejul popasului aniversar, oferindu-i înalta distincție – dreptul de a purta a doua cruce cu pietre scumpe, în semn de recunoștință arhipăstorească, pentru activitatea străduitoare și pilduitoare, desfășurată mai bine de trei decenii în Via Domnului. Totodată mai mulți clerici ai bisericii au fost decorați cu distincții bisericești.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Vladimir a decorat mai mulți ctitori și binefăcători pentru munca depusă pe parcursul anilor la acest Sfânt locaș și l-a felicitat pe părintele Ioan, parohul bisericii cu aniversarea jubileului de 70 de ani, dorindu-i ani mulți și binecuvântați de viață, în slujba Bisericii și a societății.

Biserica „Schimbarea la Față” cu o istorie de peste 120 de ani, este o oază duhovnicească situată chiar în inima Chișinăului, cu porțile mereu deschise pentru credincioși. preot-paroh al sf. lăcaș, începând din anul 1997 şi până astăzi este protoiereul mitrofor Ioan Plămădeală.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media