Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

19:39, sâmbătă, 16 septembrie, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir a participat la Funeraliile primului Președinte al Republicii Moldova Mircea Snegur

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, după oficierea la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală, a Sfintei Liturghii și a slujbei de înmormântare a nou-adormitului dl Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, soborul de slujitori, familia, rudele și toți cei prezenți sau îndreptat spre Palatul Republicii unde sau adunat mulțime de oficialități ai țării și cetățeni ce au venit să-l petreacă pe ultimul drum pe cel care a stat la temelia independenței Republicii Moldova.

ÎPS Mitropolit Vladimir a fost însoțit de către ÎPS Petru, arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, PS Ioan, episcop de Soroca, vicar mitropolitan, prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și soborul de preoți.

În cadrul evenimentului funerar au fost evocate momente importante din viața dl Mircea Snegur iar la momentul cuvenit, Întâstătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimr a relatat cu deamănuntul aportul și sprijinul dl-ui președinte la propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Cu mesaje de condoleanțe au venit: dna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova dar și alti oficiali din precedentele și actuala conducere a țării.

După finisarea mesajelor de condoleanțe, soborul slujitor au oficiat o litie întru pomenirea regretatului președinte, dl Mircea-Mihail Snegur.

După rânduiala creștinească, sicriul cu trupul neînsuflețit al dl-ui Mircea-Mihail a fost așezat în mormânt alături de soția sa, Georgeta-Eugenia.
Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media