Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:35, miercuri, 13 octombrie, 2021

Un an de la trecerea la Domnul a Arhimandritului Rafail (Bodiu). ÎPS Mitropolit VLADIMIR a liturghisit la Mănăstirea „Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia

Miercuri, 13 octombrie 2021, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a liturghisit la Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia, la un an de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire, Arhimandritului Rafail (Bodiu), întemeietorul și primul Stareț al Mănăstirii.

Alături de ÎPS Mitropolit VLADIMIR s-au rugat: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, PC Arhim. Vlasie (Ușurelu), Starețul Sfintei Mănăstiri Nicoreni,  Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop de Drochia și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, din Mila Lui Dumnezeu, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a oferit distincții bisericești după cum urmează:

Arhim. Mifodie (Arventii), Blagocin al mănăstirii – Dreptul de a sluji Sf. Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic.
Arhim. Macarie (Triboi), Econom al mănăstirii – Dreptul de a sluji Sf. Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic.
Preot Pavel Zburliuc – Dreptul de a purta Cruce de aur.
Arhidiacon Teofan (Tcaci) – Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III.
Ierodiacon Afanasie (Bîrnaz) – Ordinul „Meritul Bisericesc”, de gr. III.
Ierodiacon Simon (Șveț) – Dreptul de a purta Orar dublu.
Ierodiacon Șio (Boldescu) – Dreptul de a purta Orar dublu.

După Liturghie, Întâistătătorul a decorat mai mulți cititori și binefăcători ai Sfintei Mănăstiri Nicoreni și a săvârșit Panihida la mormântul Arhimandritului Rafail (Bodiu).

Vorbind celor prezenți, Mitropolitul a menționat că Arhimandritul Rafail a fost un model de viețuire monahală ce a căutat toata viața să împlinească Evanghelia în cuvânt și în faptă.

La rândul său, Arhimandritul Vlasie a mulțumit ÎPS Mitropolit VLADIMIR pentru dragostea părintească, susținerea și purtarea de grijă ce o are față de această vatră monahală din nordul Republicii Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media