Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:54, luni, 22 mai, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Chișinău


Nepărăsind cu duhul patria ta, cetatea Mira Lichiei, în cetatea Bari cea prea liniştită, preamărit te-ai adus cu trupul, arhiereule Nicolae, şi prin venirea ta ai veselit mulţimea oamenilor celor de acolo, şi pe cei neputincioşi ai tămăduit. Tropar glas 4.

Biserica ortodoxă prăznuiește în data de 22 mai Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae (+345), făcătorul de minuni, din Mira Lichiei la Bari (1087). Cu acest prilej de aleasă sărbătoare, Înaltpreasfințutul Părinte Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit la biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Chișinău.

În dangătul duios al clopotelor, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către preacucernicul părinte Nicolae, parohul Sfintei Biserici însoțit de soborul preoțesc și mulțimea de credincioși care au venit la Sfânta Liturghie praznicală de a aduce slavă și mulțumire Sfântului Ierarh Nicolae.

În comuniunea liturgică, Ierarhul a avut alături în rugăciune pe părintele prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și protopopul sectorului I Chișinău, prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul Sfintei Biserici precum și un sobor de preoți și diaconi.

Sfânta Liturghie a fost urmată de înconjorul Bisericii cu citirea celor patru Evanghelii praznicale după care a urmat un Te-deum de sănătate.

În adresarea Sa, Arhipăstorul a apreciat osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii, depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a oferit enoriașilor prezenți iconițe cu Sf. Irh. Nicolae în semn de sporire duhovnicească și prezentă amintire a evenimentului.

În  încheiere, părintele-paroh Nicolae a mulțumit Mitropolitului pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește, că în continuare cu smerenie și ascultare față de Biserică și Arhipăstor, va îndeplini cu râvnă misiunea la care a fost chemat, treapta preoției.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media