Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:51, marți, 28 septembrie, 2021

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la biserica în construcție cu hramul în cinstea Sfintelor Femei Mironosițe din sectorul Botanica al Capitalei

Marți, 15/28 septembrie, în ziua după-prăznuirii Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a liturghisit la biserica în construcție cu hramul în cinstea Sfintelor Femei Mironosițe din sectorul Botanica al Capitalei.

Din soborul de preoți au făcut parte: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopopul sectorului II, Chișinău, Prot. mitr. Roman Surugiu, parohul sf. lăcaș și un sobor de slujitori.

Slujba arhierească a reunit în rugăciune credincioșii comunității, printre care și ctitorii și binefăcătorii noii biserici, ce s-au rugat într-un gând și au mijlocit în fața Sfinteler Mironosițe ajutor și ocrotire cerească.

În timpul Vohodului mic, parohul bisericii Prot. mitr. Roman Surugiu în semn de recunoștință arhipăstorească pentru munca depusă, s-a învrednicit a primi din partea Mitropolitului, dreptul de a săvârși Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic și până la Tatăl Nostru. Iar, clericul bisericii, preotul Petru Rotaru a fost decorat cu dreptul de a purta camilafca.

Câțiva ctitori și binefăcători, în semn de recunoștință pentru aportul adus la edificarea bisericii, au primit alese distincții bisericești.

Arhipăstorul a apreciat în adresarea sa osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș.

În  încheiere, părintele-paroh Roman a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prima slujire arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media