Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

17:30, joi, 11 august, 2022

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Dobrogea, mun. Chișinău

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a săvârșit joi, 11 august, Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în mijlocul enoriașilor parohiei cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Dobrogea, mun. Chișinău.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a sfințit interiorul bisericii.

Ierarhului i-au coliturghisit: Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopopul bisericilor din sectorul II, Chișinău, Prot. mitr. Ioan Beleuță, preot-paroh și un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Vohodului mic, părintele paroh Prot. mitr. Ioan Beleuță a fost decorat de către Arhipăstor cu medalia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” în semn de recunoștină pentru activitatea sârguincioasă și pentru munca depusă cu multă osârdie spre renovarea parohiei, Prot. Mihail Macovei a fost decorat cu dreptul de a purta mitră iar Preotul Ioan Partebună, decorat cu medalia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-deum de mulțumire Preasfintei Treimi, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Parascheva care este și ocrotitoarea comunității din Dobrogea.

La eveniment au participat reprezentanți din conducerea s. Dobrogea, oaspeți de peste hotare și enoriașii Sfintei Biserici. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Parohiei „Sf. Cuv. Parascheva”.

Adresându-se poporului dreptmăritor, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe toți să fie credincioși și cu luare aminte la Învățătura Ortodoxă și să-și pună cu toții nădejdea în Atotputernicul Dumnezeu.

La rândul său, părintele paroh i-a mulțumit Chiriarhului pentru tot sprijinul și tot cuvântul cel bun, îndreptat către inimile tuturor dreptmăritorilor creștini.

La final, binecuvântând credincioșii, Vlădica Vladimir a dăruit tuturor celor prezenți, spre amintirea acestei zile, cărți de rugăciuni și iconițe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media