Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

13:18, luni, 19 decembrie, 2022

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit de sărbătoarea Sf. Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală

Enoriași chișinăuieni au venit, sâmbătă 19 decembrie, să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală, pentru a celebra împreună cu Întâistătătorul, pe unul dintre cei mai mari sfinți ai Ortodoxiei – Sfântul Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ÎPS Vladimir împreună cu slujitorii a săvârșit un Te-Deum de mulțumire închinat Sfântului Nicolae și în cinstea tuturor credincioșilor care poartă numele acestuia.

Vorbind bine-credincioasei adunări, Înaltpreasfinția Sa a menționat că ziua celebrării Sf. Nicolae îi trezește amintiri deosebit de călduroase despre timpurile în care, copil fiind, mergea împreună cu părinții și bunicii la sfânta biserică pentru a se ruga și pentru a asculta despre faptele acestui mare sfânt, care prin bunătatea, smerenia și dragostea pentru dreptate, reușea să aducă lumină și speranță până și în cele mai întristate inimi, având o dragoste deosebită pentru micuți.

Pe lângă aceasta, Mitropolitul Vladimir are o legătură de suflet deosebită cu Sf. Nicolae, pentru că a primit la botez numele în cinstea acestui mare Sfânn şi astfel nu întârzie să-i ceară în rugăciuni mijlocire pe lângă Mântuitor pentru tot poporul drept-măritor.

Cu un cuvânt de felicitare către Întâistătător, din partea slujitorilor Catedralei Mitropolitane, s-a adresat Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, menționând următoarele: „Înaltpreasfinția Voastră, ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, este una de deosebită bucurie duhovnicească pentru Arhieria Voastră, deoarece la Taina Botezului ați primit numele acestui mare luminător și stâlp al credinței ortodoxe, care V-a devenit astfel sprijin și mijlocitor în fața Dreptului și Bunului Dumnezeu.

În zi de sărbătoare, plecăm capetele noastre în rugăciune în fața Sfântului Nicolae, rugându-l să Vă apere și să Vă ocrotească mereu, spre a sta încă mulți ani sănătoși și binecuvântați, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, spre lauda lui Hristos și spre mântuirea credincioșilor.”

Sectorul Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media