Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

23:59, marți, 19 septembrie, 2023

ÎPS Mitropolit Vladimir a întreprins o vizită arhipăstorească în eparhia de Ungheni și Nisporeni

După serviciul divin prilejuit de aniversarea a 10 ani de la prima Sfântă Liturghie în biserica „Întâmpinarea Domnului” din mun. Ungheni, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir însoțit de către ÎPS arhiepiscop Petru, PS episcop Ioan, PS episcop Siluan, preoții secretari, preoții arhimandriți și maica stareță, a vizitat Mănăstirea „Sf. M. Mc. Gheorghe”, biserica „Acoperământul Maicii Domnului” și viitoarea catedrală episcopală „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț” ce se află în construcție.

Întâistătătorul a fost familiarizat cu lucrările și parcursul duhovnicesc a fiecărui edificiu în parte pe parcursul mai multor ani dar și cu următoarele lucrări de înfrumusețare a sfintelor locașe din municipiu.

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” ce aparține administrativ de Mănăstirea „Sf. M. Mc. Gheorghe”, a fost ctitorită de către familia Vladimir și Virginia Hasnaș, la îndemnul maicii starețe egumena Elizaveta și a părintelui arhimandrit Pantelimon.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a apreciat truda ce se depune zilnic la sfintele locașe și în deosebi grija părintească și munca zilnică ce o înfăptuiește Înaltpreasfințitul Petru la zidirea acestei minunate perle a ortodoxiei moldave, catedrala episcopală în cinstea „Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț”.
Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media