Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

12:57, vineri, 30 octombrie, 2020

ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat un grup de preoți din Protopopiatul Ialoveni

Vineri, 30 octombrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în audiență la Reședința Mitropolitană un grup de preoți din Protopopiatul Ialoveni.

La raportul Protopopului de Ialoveni, Prot. mitr. Anatolie Stefanov, Întâistătătorul a acordat celor prezenți înalte distincții mitropolitane și bisericești, după cum urmează:

Prot. mitr. Anatolie Stefanov, parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Ruseștii Noi  – Ordinul „Sf. Irh. Petru Movilă” de gr. III, cu prilejul aniversării a 35 ani de ani de slujire sacerdotală.

Prot. mitr. Valeriu Gîțu, parohia „Sf. M. Mc. Dumitru” – Dănceni – Ordinul „Meritul Bisericesc”, gr. I.

Prot. mitr. Teodor Cebotari, parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil”- Țipala – Ordinul „Sf. Paisie Velicicovski”, gr. II.

Prot. mitr. Teodor Postica, parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Costești-Gîrlea – Ordinul „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr. III.

Prot. mitr. Dumitru Damian, parohia „Sf. Irh. Vasile cel Mare” – Ialoveni, Ordinul „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr. III.

Prot. Grigore Țurcanu, parohia „Sf. Irh. Nicolae” – Horăști – Dreptul de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl Nostru.

Prot. Grigorie Chiron, parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” – Ruseștii Noi  – Dreptul de a sluji cu Ușile Împărătești deschise până la Tatăl Nostru.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a spus că distincțiile oferite sunt o recunoaștere a muncii depuse de preoți, dar reprezintă și o încurajare pentru activitățile viitoare: „Prin faptul că un preot devine protoiereu, sau protoiereu mitrofor distincția nu se referă doar la persoană, ci și la comunitatea pe care preotul respectiv o slujește cu sârguință. De asemenea, aceste distincții au semnificația de recunoaștere a activității deja realizate, dar și de încurajare pentru activitatea viitoare”.

Mitropolitul le-a mulţumit şi şi-a exprimat speranţa că în aceste vremuri de restriște vor continua acţiunile pastoral-misionare  „a aduce bucurie acolo unde este întristare, încurajare acolo unde este descurajare şi consolare acolo unde este multă întristare”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media