Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:00, vineri, 19 aprilie, 2019

ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat procesul de producere a prinoaselor pascale, la Combinatul de panificație Franzeluța

Combinatul de panificație Franzeluța a dat oficial start procesului de coacere a produselor predestinate sfintelor sărbători de Paști. Acesta a început, conform tradiției, după ce Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, a binecuvântat procesul de producere a prinoaselor pascale.

La slujba de sfințire, alături de ÎPS Mitropolit Vladimir a înălțat rugăciuni Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș și un sobor de slujitori.

Evenimentul a avut loc vineri, 19 aprilie, în hala nr. 3 a fabricii de panificaţie, acolo unde au fost binecuvântate atât produsele pascale, cât și angajații care le produc.

„Se încep aceste lucruri frumoase – pregătirile pentru Paști și eu cred că fiecare creștin când va procura sau cineva îi va cadona un cozonac, o pască în noaptea Înviereii Mântuitorului va veni la biserică, va sfinți și se vor îndulci și dânșii de acestă bucurie mare”, a afirmat Mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.

Directorul general al S.A. Franzeluța, Boris Andros, susține că scopul evenimentului este ca produsele sfințite să ajungă pe masa fiecărui moldovean, chiar și a celor plecați peste hotare. Oamenii vor putea alege dintr-o varietate de 40 de produse, marcate cu mesajul Mitropolitului Vladimir.

„Vrem ca în acestă zi când va fi ocazia să dăruiască unul altuia un cozonac, o pască să se simtă bucuria sfintelor sărbători, bucuria căldurii puse în produsele noastre și facem ca produsele noastre să ajungă absolut la toți cetățenii toți consumatorii țării noastre cât și peste hotare la toți cetățenii noștri care păstrează tradițiile noastre moldovenești, a comunicat directorul General S.A. Franzeluța, Boris Andros.

Totodată, ÎPS Vladimir a urat tuturor angajaţilor ca şi în continuare să bucure concetăţenii noştri cu produse de cea mai înaltă calitate, iar de Paşti să aducă pe mesele credincioşilor pasca şi cozonacul nelipsiți.

Administraţia combinatului a mulţumit Mitropolitului pentru binecuvântare şi urări, menţionând că şi în continuare, “Franzeluţa” va rămâne fidelă calităţii şi inovaţiilor în domeniu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la https://www.canal3.md/