Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:40, vineri, 1 martie, 2024

ÎPS Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu dl Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a avut o întrevedere constructivă vineri, 1 martie, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, cu dl Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova.

În cadrul dialogului, dl Dodon a transmis un călduros mesaj de felicitare la adresa Înaltpreasfinției Sale, exprimându-și recunoștința pentru păstorirea spirituală dedicată a Bisericii Ortodoxe din Moldova, pe parcursul a peste trei decenii. În această perioadă, istoria țării și a Bisericii s-a conturat într-un mod pașnic și armonios, reflectând în prezent starea de liniște și echilibru.

Mitropolitul Vladimir și dl Igor Dodon au purtat discuții aprofundate cu privire la rolul esențial al Bisericii în cadrul societății, promovarea valorilor tradiționale și aspecte legate de educație, cultură și protejarea patrimoniului spiritual al țării. Întâlnirea a evidențiat importanța dialogului continuu dintre Biserica Ortodoxă și diversele componente ale societății, indiferent de funcția oficială a dlui Igor Dodon.

Această discuție reprezintă un pas înainte către consolidarea relațiilor dintre Biserică și societate și reflectă deschiderea la dialog și colaborare în beneficiul spiritual și social al țării noastre.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media