Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

9:46, marți, 17 ianuarie, 2017

Întâistătătorul l-a decorat pe Dl Gheorghe Dodu, director general şi medic-şef al Sanatoriului Preventoriu de Bază „Constructorul”

Marţi, 17 ianuarie, Întâistătătorul a primit la Reşedinţa mitropolitană pe Prot. Serghei Jmurcov, parohul bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din s. Cojuşna, însoțit de Dl Gheorghe Dodu, director general şi medic-şef al Sanatoriului Preventoriu de Bază „Constructorul” din mun. Chişinău.

Cu prilejul aniversării popasului aniversar de 70 ani de viaţă, ÎPS Vladimir i-a adresat jubiliarului alese felicitări şi mulţumiri pentru truda depusă pe parcursul activităţii profesionale, motiv pentru care, Dl Gheorghe Dodu a fost decorat cu ordinul bisericesc „Sf. Binecredincios Ştefan cel Mare”.

Mitropolitul a mulţumit jubiliarului pentru atitudinea binevoitoare şi deschiderea către un dialog viabil dintre Direcţia mitropolitană şi Sanatoriul „Constructorul”, totodată exprimându-şi speranţa că şi în continuare, cu acelaşi zel va da dovadă de nobleţe întru ajutorarea aproapelui.

Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul” este o întreprindere medicală de stat de profil general, ce prestează servicii medicale de diagnostic, consultative, de tratament medicamentos şi de reabilitare şi este cea mai performantă bază medicală de recuperare din ţară. Personalul medical numără peste 126 de medici calificaţi şi asistenţi medicali. Întreprinderea este dotată cu utilaj modern de diagnostic şi tratament, cabinetele medicale şi saloanele de cazare. Din 1978 până în prezent, funcţia de director general şi medic-şef la Sanatoriul Preventoriu de Bază „Constructorul” o deţine Dl Gheorghe Dodu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media