Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

20:15, duminică, 30 septembrie, 2018

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat la Sfințirea mare a Catedralei „Schimbarea la Față” din or. Bolgrad, Ucraina

30 septembrie 2018. În Duminica a XVIII-a după Cincizecime, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, la invitația ÎPS Părinte Mitropolit Agafanghel de Odesa și Ismail, a participat la Sfințirea mare a Catedralei „Schimbarea la Față” din orașul Bolgrad, Ucraina.

Slujba de sfințire a prestolului și Sfânta Liturghie a fost condusă de Preafericitul Teodor al II-lea, Patriarhul Alexandriei și al Întregii Africi, alături de care au înălțat rugăciuni un sobor impunător de ierarhi și clerici.

La eveniment au onorat cu prezența: Dr. Emil Rapcea, Consul general al României la Odesa, Dl Igor Plohoi, ctitorul princiaplul al lucrărilor de restaurare a Catedralei din Bolgrad, deputați din Rada Supremă a Ucrainei și conducerea orașului și raionului Bolgrad.

Spre finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Onufrie, Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine a mulțumit călduros Preafericitului Patriarh Teodor al II-lea al Alexandriei și al Întregii Africi pentru rugăciunile înălțate către prestolul cersc, în sprijinul poporul drept-măritor al Ucrainei.
La rândul său, Patriarhul Teodor al II-lea a adresat către cei prezenți un cuvânt duhovnicesc de încurajare, în această perioadă deloc ușoară, prin care trece Biserica Ortodoxă a Ucrainei.
Vlădica Vladimir a venit cu un cuvânt de felicitare, în care a menționat contribuția imensă pe care o are ÎPS Părinte Mitropolit Agafanghel de Odesa și Ismail în păstorirea duhovnicească a miilor de etnici bulgari ortodocși, locuitori ai Basarabiei de sud.

În încheierea evenimentului, Mitropolitul Agafanghel a mulțumit Preafercitului Patriarh Teodor al II-lea, ierarhilor, clericilor și numeroșilor oaspeți prezenți la Liturghia praznicală, în această zi istorică pentru Bolgrădeni.

cu referire la http://eparhiya.od.ua/, http://episcopia-ungheni.md/