Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:20, joi, 17 octombrie, 2019

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a participat la ședința extraordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

Joi, 17 octombrie 2019, la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din orașul Moscova a avut loc ședința extraordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, prezidată de Sanctitatea Sa Chiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

La ședință a participat în calitate de membru permanent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

În cadrul întrunirii a fost adoptată o declarație cu privire la situația care s-a creat în sânul Bisericii Ortodoxe a Eladei după desfășurarea Soborului Arhieresc extraordinar din 12 octombrie a.c. cu privire la problema bisericească ucraineană.

A fost audiat raportul președintelui Departamentului pentru relațiile externe bisericești al Patriarhiei Moscovei Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion cu privire la necesitatea de a avea încă un vicepreședinte. În această funcție a fost numit arhiepiscopul de Vladikavkaz și Alania Leonid cu păstrarea funcției de arhiereu titular al Eparhiei de Vladikavkaz.

Hotărârile Sfântului Sinod a fost comentate de către președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media Vladimir Legoida.

Pentru documentare, vă propunem să accesați linkul: CONDICELE ședinței Sfântului Sinod din 17 octombrie 2019

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/