Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:10, vineri, 29 septembrie, 2023

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a efectuat o vizită arhipastorală în Transnistria

În ajunul celebrării a 25 de ani de existență a Episcopiei de Tiraspol și Dubăsari, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a efectuat o vizită arhipastorală în Transnistria.

Vizita a început cu o întâlnire la porțile Catedralei „Sf. Arhanghel Mihail” din orașul Rîbnița, unde Mitropolitul Vladimir a fost întâmpinat de membri administrației bisericești și civile, precum și de clerul din Rîbnița.

În timpul vizitei, Mitropolitul Vladimir și însoțitorii săi au vizitat Fabrica de Metalurgie din Rîbnița, unde au fost întâmpinați de directorul general al fabricii, dl Serghei Valentinovici Kornev. Oaspeții au făcut o excursie pe teritoriul fabricii, au vizitat muzeul local și s-au familiarizat cu procesele de producție metalurgică.

Delegația bisericească a avut, de asemenea, ocazia să vadă cum plăcile de oțel se transformă în țevi armate cu ajutorul preseurilor uriașe și au aflat despre condițiile de muncă și organizarea producției la fabrică.

Această vizită a făcut parte din protocolul oficial pentru sărbătorirea celor 25 de ani de existență ai Episcopiei de Tiraspol și Dubăsari.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-medi

cu referire la https://diocese-tiras.org/