Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

14:15, sâmbătă, 22 septembrie, 2018

Întâistătătorul a binecuvântat activitatea pastoral-misionară în cadrul Școlii Republicane de Hipism și Pentatlon modern

Recent, ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir a primit în audiență la Reședința mitropolitană pe Dl Andrei Klapaniuc, antrenorul Școlii Republicane de Hipism și Pentatlon modern din Republica Moldova, căpitan al echipei naționale de Djighitovca ecvestra, însoțit de către preotul Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și paroh al bisericii Sf. Arh. Mihail din Chișinău.

În timpul întâlnirii, Andrei Klapaniuc a comunicat ÎPS Vladimir că Djighitovca ecvestra este o disciplină sportivă nouă pentru Republica Moldova și a fost implementată acum câțiva ani în țara noastră.

Echipa Republicii Moldova de Djighitovca ecvestra, pentru al doilea an consecutiv participă la campionatul lumii de Djighitovca ecvestra , care se desfășoară în fiecare an, în orașul Lytkarino, regiunea Moscova din Federația Rusă.

La campionatul mondial de Djighitovca ecvestra din acest an, echipa din Moldova a obținut onorabilul al patrulea loc, între echipe  din țări precum: Germania, Marea Britanie, Republica Cehă și Statele Unite ale Americii.

Andrei Klapaniuc a transmis Mitropolitului Vladimir un mesaj de salut din patea organizatorilor campionatului mondial la Djighitovca ecvestra, a primarului orașului Lytkarino dl E.V. Sereghin – președinte al Federației de Djigitovca ecvestra din regiunea Moscova și din partea directorului executiv al Federației Ecvestra din Russia, Dl S.V Kalinin. Totodată, Dl Klapaniuc a adus în dar ierarhului din partea organizatorilor campionatului – literatură și suvenire tematice.

Vlădica Vladimir a salutat practicarea unui  nou sport în țara noastră și și-a exprimat bucuria că acestă disciplină se bucură de un real interes din partea tineretului.

Întîistătătorul l-a binecuvântat pe preotul Marin Cij de a păstori duhovnicește Școala Republicană de Hipism și Pentatlon modern și de a desfășura activități pastorale în cadrul acestei instituții.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media