Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:45, luni, 6 mai, 2019

Înaltpreasfințitul Vladimir la hramul Bisericii Sfântul Gheorghe din Noua Suliță, reg. Cernăuți

Luni, 6 mai 2019, în ziua cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de  ÎPS Părinte Meletie, Mitropolit al Cernăuților și Bucovinei și PS Părinte Veaniamin, Episcopul Hotinului, la biserica care poartă numele sfântului din centrul orașul Noua Suliță, regiunea Cernăuți.

Locașul de cult a fost renovat complet în ultimii ani, prin eforturile comunității locale și ale mai multor binefăcători.

În dimineața sărbătorii, numeroși credincioşi au întâmpinat pe ierarhi cu flori, pâine şi sare, iar, la Liturghie adunarea drept-măritoare a avut ocazia de a audia minunatele cântări liturgice ale perioadei pascale.

Serviciul de presă al Mitropoliei Cernăuților și Bucovinei a comunicat că după oficierea Sfintei Liturghii ierarhii au săvârșit slujba de resfințire a sfântului locaș, recent renovat.

În zi de hram, ÎPS Mitropolit Vladimir a pus la inima creștinilor cuvânt de învățătură și binecuvântare, dorindu-le spor pe calea mântuirii și încununarea tuturor ostenelilor și năzuințelor sufletești.

Tot în această zi, la inițiativa comunității religioase din Noua Suliță, Casa raională de cultură a găzduit un Concert Festiv susținut de preotul ucrainean Oleksandr Klymenko, câștigătorul concursului televizat „Vocea țării”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media