Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:14, duminică, 10 septembrie, 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a oficiat slujba de sfințire a bisericii din s. Negureni, r. Telenești

 

La data de 10 septembrie 2023, în duminica a XIV după pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a oficiat slujba de sfinţire a bisericii şi Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Negureni, r. Telenești.

Serviciul divin, la care s-au rugat alături de Înaltpreasfinţia Sa, prot. mitr. Marian Boldescu, protopop de Telenești, preotul Mihail Ili, parohul bisericii şi un sobor de preoți și diaconi, a început cu rugăciunea de sfințire a locașului de cult după care s-a început Sfânta Liturghie.

În timpul Vohodului Mic, părintele-paroh, Mihail Ili a fost ridicat în treapta de protoiereu pentru munca depusă cu sârguinţă la reparația bisericii, totodată prot. mitr. Mihail Ili, duhovnicul Protopopiatului Telenești și paroh al bisericii cu hramul „Minunea Sf. Arh. Mihail” din s. Scorțeni, r. Telenești, a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” de gradul II.

După Liturghie a urmat înconjorul bisericii cu citirea celor patru evanghelii praznicale și a fost săvârșit un te-deum de mulțumire Domnului pentru toate binefacerile ce au loc în această parohie, iar în continuare, Întâistătătorul s-a adresat celor prezenți, felicitându-i cu prilejul sfințirii sfântului lăcaș din Negureni, un eveniment emblematic pentru istoria localității.

Vlădica Vladimir le-a urat tuturor celor prezenți să păstreze vie în suflete flacăra credinței și să răspândească prin exemplul trăirii lor lumina învățăturii lui Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul de preoți din cadrul protopopiatului Telenești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media