Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:27, miercuri, 8 mai, 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chișinău

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a liturghisit miercuri, în Săptămâna Luminată, la biserica ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chișinău.

În dangătul duios al clopotelor, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către preacucernicul părinte Nicolae, parohul Sfintei Biserici însoțit de soborul preoțesc și mulțimea de credincioși care au venit la Sfânta Liturghie praznicală de a aduce slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările revărsate asupra lor.

În comuniunea liturgică, Ierarhul a avut alături în rugăciune pe părintele prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și protopopul sectorului I, Chișinău, prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul Sfintei Biserici precum și un sobor de preoți și diaconi.

La vohodul mic, Întâistătătorul a decorat pe părintele paroh, prot. mitr. Nicolae Florinschi, cu cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe din Moldova, dreptul de a purta a doua cruce.

În cadrul Sfintei Liturghii, paraclisierul Nicolae Vancea a fost hirotesit de către Mitropolit, în treapta de citeț pe seama parohiei gazdă.

Sfânta Liturghie a fost urmată de înconjorul Bisericii cu citirea celor patru Evanghelii praznicale după care a urmat un te-deum de sănătate.

În adresarea Sa, Arhipăstorul a apreciat osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii, depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a oferit enoriașilor prezenți iconițe cu Sf. M. Mc. Pantelimon și cărțulii de rugăciune în semn de sporire duhovnicească și prezentă amintire a evenimentului.

În  încheiere, părintele-paroh Nicolae a mulțumit Mitropolitului pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește, și că în continuare cu smerenie și ascultare față de Biserică și Arhipăstor, va îndeplini cu râvnă misiunea la care a fost chemat, treapta preoției.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media