Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

22:53, duminică, 26 mai, 2024

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Taina Sfintei Cununii a tinerilor Emil Zdraguș și Ioana Boldirescu

În după amiaza zilei de 26 mai 2024, Duminica a IV-a după Paști, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a vizitat parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, r. Florești unde a săvârșit Taina Sfintei Cununii a tinerilor Emil Zdraguș și Ioana Boldirescu.

La Taina Sfintei Cununii, alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au participat prot. mitr. Adrian Ciobanu, parohul bisericii ”Sf. Irh. Nicolae” din s. Pelinia, r. Drochia și prot. Liviu Cernei, parohul bisericii ”Sf. Ap. Petru și Pavel” din s. Zastînca r. Soroca în prezența părinților lor: prot. Sergiu și Svetlana Boldirescu, dna Ludmila Zdraguș și a rudelor apropiate.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură pentru tinerii căsătoriți în care se menționează: Căsătoria este un moment de importanţă majoră în viaţă. Practic, întemeierea unei noi familii implică o schimbare a stilului de viaţă. Cum fundamentul căsătoriei este (şi nu poate fi altceva) decât – iubirea, ea se încununează cu Iubire Sfântă, pentru a dăinui.

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa. Şi vor fi amândoi un trup; aşa că nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă. (Marcu 10. 7-9)

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media