Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

18:55, marți, 29 octombrie, 2019

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a participat la ședința ordinară a Sfântului Sinod al BORu

Marți, 29 octombrie 2019, la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din orașul Moscova s-a desfășurat ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Adunarea a fost prezidată de către Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii.

La ședință a participat în calitate de membru permanent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

În cadrul întrunirii Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a acceptat cererea Mitropolitului de Tver și Kașin Sava de demisie din funcția de șef al Direcției executive a Patriarhiei Moscovei și l-a numit în această funcție pe primul adjunct al șefului Direcției executive a Patriarhiei Moscovei Episcopul de Voskresensk Dionisii.

O altă întrebare discutată a fost includerea unui număr de nume în rândul Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Înaltul for a mai abordat diverse aspecte ale vieții eclesiale, făcând bilanțul activităților și evenimentelor din ultimul trimestru.

Hotărârile Sfântului Sinod a fost comentate de către președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media Vladimir Legoida.

Pentru documentare, vă propunem să accesați linkul: CONDICILE ședinței Sfîntului Sinod din 29 octombrie 2019

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/