Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

11:05, luni, 29 august, 2022

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit în biserica cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului de Kazan, din s. Caragaș, r. Slobozia

Duminică, 28 august 2022, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a liturghisit în biserica cu hramul în cinstea Icoanei Maicii Domnului de Kazan, din s. Caragaș, r. Slobozia.

În dimineața zilei, arhiereul locului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Sava a săvârșit sfințirea prestolului sf. lăcaș.

La Sfânta Liturghie alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, Arhim. Ioan (Danilescu) secretarul Arhiepiscopului Sava, Prot. mitr. Andrei Danilescu, Protopop de Slobozia, Arhim. Victor (Saiapin), Protopop de Rîbnița, Prot. mitr. Petru Uncu, parohul bisericii și un sobor de preoți și diaconi.

După oficierea Sfintei Liturghii a urmat o procesiune de la biserica „Icoanei Maicii Domnului de Kazan” până la capela memorială cu hramul în cinstea  Icoanei Maicii Domnului „Bucuria Tuturor Scârbiților”, situată în centru satului.

Mitropolitul Vladimir a sfințit pictura capelei și a participat la ceremonia de lansare a unui timbru personalizat în cinstea capelei memoriale.

La finalul sărbătorii, Prot. mitr. Petru Uncu, parohul bisericii a mulțumit Întâistătătorului pentru vizita arhipăstorească și Sfânta Liturghie arhierească săvârșită în satul Caragaș.

 

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la diocese-tiras.org