Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

15:01, luni, 2 august, 2021

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu

Luni, 2 august, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a primit vizita Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, domnul Igor Grosu.

La întrevedere a mai participat secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș.

Interlocutorii au discutat despre evoluţia socială din ţară. În context, Mitropolitul Vladimir a reitarat poziţia Bisericii Ortodoxe din Moldova, în vederea păstrării şi promovării valorilor moral-spirituale autohtone. În același timp, Mitropolitul a reliefat importanța dialogului și cooperării între Biserică și stat, cu scopul depășirii crizei economice și spirituale care marchează societatea contemporană.

Preşedintele Parlamentului la rândul său, a menţionat faptul că acest valori trebuie să joace un rol important în realizarea planurilor de viitor ale ţării noastre.

La finalul discuției, Mitropolitul Vladimir i-a mulțumimt domnului Președinte Igor Grosu pentru vizită și i-a adus în dar o icoană cu Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu Bodoni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media