Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

16:53, marți, 18 decembrie, 2018

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, Dereck J. Hogan, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova

Marți, 18 decembrie 2018, Mitropolitul Vladimir a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, Dereck J. Hogan, noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte de colaborare între Ambasada SUA și cultul majoritar ortodox din Republica Moldova – Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove și perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii.

S-a vorbit și despre aportul Guvernului SUA în valorificarea patrimoniului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în special a bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Căușeni – monument arhitectural construit în secolele XVII – XVIII, dar și aspecte cu privire la dezvoltarea turismului religios, astfel încât să fie implicați cât mai mulți turiști în vizitarea obiectivelor eclesiastice din republică.

La final, Ambasadorul SUA a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru primirea călduroasă, menţionând că are motive să creadă într-o conlucrare bilaterală fructuoasă spre binele poporului Republicii Moldova.

Potrivit site-ului Casei Albe, noul ambasador al SUA este unul dintre specialiştii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federaţia Rusa sau Azerbaidjan, precum şi în Afganistan.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media