Magazine bisericeşti

Magazinul de obiecte şi literatură bisericească

Str. Bucureşti, 119, Mitropolia Moldovei,
mun. Chişinău Tel: 23-20-73

Magazinul "Clopotniţa Moldovei"

Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, mun. Chişinău Tel: 22-61-94

21:18, duminică, 27 ianuarie, 2019

În ziua deschiderii Lecturilor internaționale în cinstea Nașterii Domnului, în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din Moscova a fost oficiată Sfânta Liturghie

27 ianuarie 2019, în Duminica a XXXV-a după Cincizecime, când Biserica cinstește Odovania sărbătorii Botezului Domnului, dar și pe Sf. Întocmai cu Apostolii Nina și luminătoarea Georgiei, în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova, a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, de către Preafericitul Părinte KIRIL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Preafericirii Sale, alături de mai mulți arhierei ai Patriarhiei Moscovei, i-a coliturghisit și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove, împreună cu soborul ierarhilor Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În cadrul serviciului divin, au fost înălțate rugăciuni pentru unitatea Bisericii, dar și pentru pacea în Ucraina.

Slujba a fost transmisă în direct de rețeaua de televiziune ortodoxă TV SOYUZ.

La finalul Liturghiei, Preafericitul Părinte Patriarh, a oficiat un Tedeum de mulțumire, în fața iconei praznicale a Botezului Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Patriarhal al Catedralei „Hristos Mântuitorul”, condus de I. Tolkaciov.

După încheierea serviciului divin, în Catedrala Patriarhală dar și în alte locații din  apropierea acesteia, și-a început activitatea al XXVII-a forum ”Tineretul: libertate și responsabilitate” («Молодежь: свобода и ответственность») care va dura pâna la 31 ianuarie curent.

La data de 01 februarie, Înaltpreasfințitul Vladimir, va coliturghisi Preafericitului Patriarh Kiril, cu ocazia aniversări a 10 ani, de la alegerea și intronizarea acestuia în demnitatea de Patriarh al Moscovei și Întregii Rusii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/